Het favoriete product van Berengere

De serie "het favoriete product van onze medewerkers" gaat door. Deze maand zijn het niet onze overheerlijke diepvriesfrietjes, maar onze hash browns, en meer bepaald onze My’tiny taters, die in de kijker worden gezet door Berengere, onze Comp&Ben Manager & HR Business partner.

Je hebt het dus goed begrepen. Na de keuze van Berengere ging onze Happy Potato Chef, Mark, aan de slag om een heerlijk recept te bedenken op basis van deze heerlijke producten.

Dus besloot hij de My'Tiny Taters te begeleiden met kipfilets, sperziebonen, ananas, rode uien en vooral een pindakaas saus waar onze chef een geheim voor heeft (en die hij met jullie gaat delen 😉), dit recept zal vele monden doen watertanden!

Laten we maar meteen beginnen met het maken van dit recept! 🧑‍🍳

Ingrediënten : (2 personen)

  • · 2 kipfilets
  • · 500g diepvries sperzierbonen
  • · 1 verse ananas
  • · 1 rode ui
  • · 5 eetleples pindakaas
  • · 3 teentjes knooflook
  • · Sojamelk
  • · 2 eetlepels sojasaus
  • · 2 eetlepels bruine suiker
  • · 3 eetlepels zoetzure chilisaus
  • · 1 eetlepel sambal oelek
  • · 2 eetlepels olijfolie
  • · Peper
  • · Zout
  • · Boter

 

Berengere

 

De verschillende etapes :

  1. Snijd de ananas in kleine stukjes en karameliseer ze in boter en suiker op een middelhoog vuur;

  2. Blancheer de bonen 5 minuten in kokend water. Bak ze daarna in boter. Breng op smaak met peper en zout;

  3. Snijd de 2 kipfilets in kleine blokjes en bak ze bruin;

  4. Snijd de rode ui in dunne ringen;

  5. Kook de Mydibel Tiny Taters ofwel in de oven op 175°C gedurende 15 tot 18 minuten, ofwel in de friteuse op 175°C gedurende 3 minuten, ofwel in de airfryer op 180°C gedurende 12 tot 14 minuten, maar ze kunnen ook in de oven op een matig vuur gedurende 10 tot 15 minuten. 

  6. Meng in een kom de bruine suiker, de olijfolie, de sojasaus, de zoetzure saus, de sambal oelek en de pindakaas;

  7. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

 

Als je dit recept reproduceert, aarzel dan niet om het te delen op onze sociale netwerken met de hashtag #thehappypotatofamily!

Stay tuned voor een ander heerlijk recept! 😉