icon-blog Factory 19 okt '17

Mydibel volledig klaar voor de toekomst

In één keer opgebouwd

De nieuwe verpakkingsafdeling van Mydibel is opgebouwd volgens een modulair systeem. Dat betekent dat alles al volledig bekabeld en per module werd afgewerkt bij de machinebouwer. Op die manier kon Mydibel de installatie op een zeer snelle manier opbouwen: de vijf modules, volledig in roestvrij staal, hoefden enkel samengebracht te worden. Het transport van bij de machinebouwer tot bij Mydibel was een huzarenstukje: de lange afstand werd afgelegd via de waterwegen naar de dichtstbijzijnde haven, en vervolgens via uitzonderlijk nachtvervoer over de weg tot bij Mydibel. Resultaat: een snelle opstart, volledig in lijn met de strakke deadline.

 

Nieuwe productielijn opgestart

Voor de nieuwe hoogtechnologische productielijn koos Mydibel voor ‘best in class’: niet één leverancier mocht alles leveren, maar voor elk onderdeel van de lijn (schillen - sorteren - snijden - blancheren - drogen - frituren - invriezen) werd de beste leverancier geselecteerd. Het resultaat mag er zijn, en het projectteam heeft de geplande opstart in juli 2017 perfect gehaald. Dikke duim voor Simon Voet, Henk Vandenbulcke, Dany Bossuyt en Carlo Mylle. Op naar het volgende project, heren?

 

Flexibiliteit en hygiëne hand in hand

Elke module van de nieuwe state-of-the-art verpakkingsafdeling kan individueel gereinigd worden. Dat is belangrijk, want kwaliteitsvoorschriften inzake allergenen vereisen na elke productwissel van aardappelspecialiteiten een volledige reiniging. Dankzij de CIP-techniek wordt elke module apart en automatisch schoongemaakt met een simpele druk op de knop. Die techniek vormt een belangrijk onderdeel binnen GMP en de HACCP-normen. Met deze unieke installatie is Mydibel dan ook volledig klaar voor de toekomst.