icon-blog Family 1 okt '18
Mydibel is ready for the future

Klaar voor de toekomst!

Beste Mydibel-partner, collega, fijnproever,

Mydibel bestaat 30 jaar en viert feest: een goede reden om met gepaste trots terug te kijken op de uitzonderlijke geschiedenis van ons bedrijf en de schitterende resultaten die we samen met al onze medewerkers, partners, klanten en leveranciers hebben geboekt. 2018 is opnieuw een jaar van groei.

Door de uitbreidingsinvesteringen van vorig jaar zijn we in staat om verder te groeien in gesneden aardappelproducten. Willen we de geplande groei van 35% realiseren, dan staan we voor enorme uitdagingen in alle afdelingen van ons bedrijf. Niet evident, maar we zijn bijzonder fier dat we er in de eerste zes maanden van dit jaar in geslaagd zijn een hogere productie te bereiken! Een welverdiende dank u aan al onze medewerkers voor deze prestatie!

De groei van Mydibel heeft ook een impact op de tewerkstelling. Sinds begin dit jaar hebben 90 nieuwe medewerkers de Happy Potato Family versterkt. Intussen blijven we investeren in de toekomst. Ook voor de komende maanden staat nog heel wat moois gepland.

Smakelijke groeten,

Bruno & Carlo Mylle, gedelegeerd bestuurders Mydibel en hun vader en stichter Roger Mylle
Marc Van Herreweghe, CEO Mydibel

                                   

MYDIBEL TIJDSLIJN

1988 OPRICHTING MYDIBEL
Roger Mylle stampt Mydibel uit de Belgische kleigrond. In april 1988 rollen de eerste frietjes van de band. 

1998 START PRODUCTIE AARDAPPELPUREESPECIALITEITEN
Kroketten, Noisettes, Duchesses en Röstis zijn nieuwe gezichten binnen de Mydibel-familie en worden meteen gesmaakt.

2002 START PRODUCTIE AARDAPPELGRANULATEN EN -VLOKKEN (GRAMYBEL)
Met de oprichting van Gramybel wordt ingespeeld op de grote vraag naar aardappelgranulaten en-vlokken.

2005 LANCERING GREEN FACTORY
De groene filosofie van Mydibel was er altijd al, maar krijgt nu ook een naam: Green Factory. Sindsdien is het aantal groene initiatieven alleen maar toegenomen.

2009 FAMILIE MYLLE IS 100% AANDEELHOUDER
De familie Mylle neemt alle aandelen van Mydibel in handen en versterkt zo haar familiale karakter.

2011 VERSE AARDAPPELEN VOOR SPECIALITEITEN
Met de bouw van de nieuwe state-of-the-art productie-eenheid worden aardappelspecialiteiten zoals kroketten, aardappelnootjes, rösti en verse puree nu gemaakt op basis van verse aardappelen. 

2012 NIEUW VOLAUTOMATISCH VRIESHUIS
De nieuwe volautomatische stockageruimte biedt plaats aan 31.000 paletten en garandeert een vlotte service en topkwaliteit bij een temperatuur van -24°C.

2014 NIEUWE AARDAPPELRECEPTIE
De nieuwe aardappelreceptie verwerkt alle inkomende aardappelen van Mydibel en vereenvoudigt zo de aardappelflow voor de verschillende productiebedrijven.

2015 UITBREIDING GREEN FACTORY-SITE
Dankzij de nieuwe biovergistingsinstallatie kan Mydibel 100% van de aardappel benutten en maximaal ecologisch verantwoord ondernemen.

2016 UITBREIDING PRODUCTIECAPACITEIT
Mydibel maakt de groene cirkel rond met de meststof Myfert, het bijproduct van de vergisting van het aardappelresidu.

2017 UITBREIDING PRODUCTIECAPACITEIT
Mydibel groeit mee met zijn klanten en maakt 100.000 ton extra productiecapaciteit mogelijk voor frieten en gesneden aardappelspecialiteiten.

2018 30 JAAR MYDIBEL
Tijd om terug te blikken, vooruit te kijken én te feesten!