Mydibel. From our soil to your soul.
With soil on our shoes and passion in our hearts, we have been transforming potatoes for the last three generations. Our Belgian farm has turned into many potato fields, encouraging our founder Roger Mylle to build a solid team around his family business.
From where we began, we take the same passion, quality and craft into what we do today: creating a wide range of potato products that bring pleasure for everyone to enjoy.
Feet firmly rooted both in the fields and the factory, we make sure each potato product we create gets all the love and attention it deserves.
Our local potato growers and commercial partners around the world share our values, that run deep within the entire business.
We keep growing with dedication, and our attention to detail and care for nature will never change. We love to innovate and will continue to serve tasty and authentic food for years to come.
Geschiedenis
Oprichting Mydibel
Oprichter Roger Mylle bouwt samen met z'n familie het gloednieuwe productiegebouw en zet de aardappelverwerkende machines op punt. De eerste Mydibel-frietjes rollen van de band in april 1988.

Start productie aardappelpureespecialiteiten
In 1998 breidt Mydibel z'n productassortiment uit met aardappelpureespecialiteiten. Na een grondige testperiode worden de eerste aardappelvormpjes onder het Mydibel-label verpakt. Kroketjes, Noisettes, Duchesses en Röstis zijn één van de vele nieuwe gezichten binnen de Mydibel-familie.

Start productie aardappelgranulaten en -vlokken (Gramybel)
Dankzij de stijgende vraag naar gedehydrateerde aardappelproducten legt Mydibel zich vanaf 2002 ook toe op de productie van aardappelgranulaten en -vlokken. In december 2001 werd de aankoop van de gebouwen van een oude textielfabriek bezegeld, in maart 2002 waren de eerste Mydibel-aardappelvlokken reeds een feit. Kwestie van geen tijd te verliezen.

Lancering project 'Green Factory'
Mydibel draagt al sinds de start z'n steentje bij voor een groene toekomst. Moeder Natuur is van onschatbare waarde. Elk jaar opnieuw geeft ze ons de aardappel, dé basis voor onze lekkere en voedzame aardappelcreaties. Vanaf 2005 plaatsten we deze groene filosofie onder de noemer 'Green Factory'. En sindsdien zijn deze groene initatieven alleen maar toegenomen.

De familie Mylle, 100% aandeelhouder van Mydibel
Z'n familiale karakter wordt extra kracht bijgezet wanneer de familie Mylle in 2009 100% van de Mydibel aandelen in handen neemt.

Op basis van verse aardappelen
Met de bouw van deze nieuwe state-of-the-art productie-eenheid worden aardappelspecialiteiten zoals kroketten, aardappelnootjes, rösti en verse puree gemaakt op basis van vérse aardappelen.

Nieuw volautomatisch vrieshuis
Een vlotte en goede service, daar gaan we bij Mydibel met z'n allen voor. Door de groei doorheen de jaren investeerde Mydibel in een nagelnieuw vrieshuis, waar onze aardappelproducten perfect gedijen bij een temperatuur van -22°C. Deze volautomatische stockageruimte biedt plaats aan 31.000 paletten en zorgt voor een verlading van 120 paletten per uur.

Nieuwe aardappelreceptie
De aardappelflow voor de 3 productiebedrijven vereenvoudigen. Met deze duidelijke opdracht investeerde Mydibel in een performante aardappelreceptie. Alle inkomende aardappelen voor Mydibel worden er verwerkt en doorgestuurd volgens de juiste specificatie naar de verschillende productiesites.

Uitbreiding van de Green Factory-site
Met de uitbreiding van de Green Factory-site legt Mydibel zich nog meer toe op het aspect ecologisch verantwoord ondernemen. Door de bouw van een nieuwe biovergistingsinstallatie produceert Mydibel z'n eigen groene stroom door middel van vergisting van aardappelresidu en recupereert warmte en water dat opnieuw kan worden gebruikt in productie. Dit betekent ook meteen dat Mydibel 100% van de aardappel benut en er geen afval meer vervoerd wordt voor externe verwerking.

Myfert, de groene meststof
Met Myfert maakt Mydibel de cirkel volledig rond. Deze groene meststof is het bijproduct van de vergisting van het aardappelresidu, dat wordt verwerkt in de biovergister. Van de natuur, voor de natuur, lekker natuurlijk. En zo hebben we het graag bij Mydibel.

Start bouw uitbreiding van de productiecapaciteit
100.000T extra productiecapaciteit voor friet en gesneden aardappelspecialiteiten, volledig operationeel sinds het najaar van 2017.

Marc Van Herreweghe wordt CEO van de Mydibel Groep

Opening van Roger’s Farm – The Mydibel Experience Centre
