Het verhaal van een droom

Family Mylle

Roger Mylle had al van jongs af aan een passie voor ’s werelds populairste knol: de aardappel. Die passie werd gevoed door zijn ouders – landbouwers in hart en nieren. Roger zette zijn eerste stappen in de commerciële wereld als verdeler van agrarische producten, om zich daarna specifiek op de aardappelhandel te richten. Het was zijn grote droom om ooit een afgewerkt aardappelproduct op de markt te brengen. In 1988 stampte Roger, met 30 jaar ervaring, een gezonde dosis werklust en zin voor avontuur, Mydibel uit de Belgische kleigrond. Stap voor stap droeg hij zijn passie én, toen hij in 2009 op pensioen ging, ook het bedrijf over aan zijn zonen, Bruno en Carlo Mylle, onder wiens beleid Mydibel uitgroeide tot een dynamisch en vooruitstrevend familiebedrijf, actief in meer dan 100 landen.

Geschiedenis

1988

Oprichting Mydibel

Oprichter Roger Mylle bouwt samen met z'n familie het gloednieuwe productiegebouw en zet de aardappelverwerkende machines op punt. De eerste Mydibel-frietjes rollen van de band in april 1988.

1998

Start productie aardappelpureespecialiteiten

In 1998 breidt Mydibel z'n productassortiment uit met aardappelpureespecialiteiten. Na een grondige testperiode worden de eerste aardappelvormpjes onder het Mydibel-label verpakt. Kroketjes, Noisettes, Duchesses en Röstis zijn één van de vele nieuwe gezichten binnen de Mydibel-familie.

2002

Start productie aardappelgranulaten en -vlokken (Gramybel)

Dankzij de stijgende vraag naar gedehydrateerde aardappelproducten legt Mydibel zich vanaf 2002 ook toe op de productie van aardappelgranulaten en -vlokken. In december 2001 werd de aankoop van de gebouwen van een oude textielfabriek bezegeld, in maart 2002 waren de eerste Mydibel-aardappelvlokken reeds een feit. Kwestie van geen tijd te verliezen.

2005

Lancering project 'Green Factory'

Mydibel draagt al sinds de start z'n steentje bij voor een groene toekomst. Moeder Natuur is van onschatbare waarde. Elk jaar opnieuw geeft ze ons de aardappel, dé basis voor onze lekkere en voedzame aardappelcreaties. Vanaf 2005 plaatsten we deze groene filosofie onder de noemer 'Green Factory'. En sindsdien zijn deze groene initatieven alleen maar toegenomen.

2009

De familie Mylle, 100% aandeelhouder van Mydibel

Z'n familiale karakter wordt extra kracht bijgezet wanneer de familie Mylle in 2009 100% van de Mydibel aandelen in handen neemt.

2011

Op basis van verse aardappelen

Met de bouw van deze nieuwe state-of-the-art productie-eenheid worden aardappelspecialiteiten zoals kroketten, aardappelnootjes, rösti en verse puree gemaakt op basis van vérse aardappelen.

2012

Nieuw volautomatisch vrieshuis

Een vlotte en goede service, daar gaan we bij Mydibel met z'n allen voor. Door de groei doorheen de jaren investeerde Mydibel in een nagelnieuw vrieshuis, waar onze aardappelproducten perfect gedijen bij een temperatuur van -22°C. Deze volautomatische stockageruimte biedt plaats aan 31.000 paletten en zorgt voor een verlading van 120 paletten per uur.

2014

Nieuwe aardappelreceptie

De aardappelflow voor de 3 productiebedrijven vereenvoudigen. Met deze duidelijke opdracht investeerde Mydibel in een performante aardappelreceptie. Alle inkomende aardappelen voor Mydibel worden er verwerkt en doorgestuurd volgens de juiste specificatie naar de verschillende productiesites.

2015

Uitbreiding van de Green Factory-site

Met de uitbreiding van de Green Factory-site legt Mydibel zich nog meer toe op het aspect ecologisch verantwoord ondernemen. Door de bouw van een nieuwe biovergistingsinstallatie produceert Mydibel z'n eigen groene stroom door middel van vergisting van aardappelresidu en recupereert warmte en water dat opnieuw kan worden gebruikt in productie. Dit betekent ook meteen dat Mydibel 100% van de aardappel benut en er geen afval meer vervoerd wordt voor externe verwerking.

2016

Myfert, de groene meststof

Met Myfert maakt Mydibel de cirkel volledig rond. Deze groene meststof is het bijproduct van de vergisting van het aardappelresidu, dat wordt verwerkt in de biovergister. Van de natuur, voor de natuur, lekker natuurlijk. En zo hebben we het graag bij Mydibel.

2016

Start bouw uitbreiding van de productiecapaciteit

100.000T extra productiecapaciteit voor friet en gesneden aardappelspecialiteiten, volledig operationeel sinds het najaar van 2017.