Nieuwe productiesite voor Mydibel !

Nieuwe productiesite voor Mydibel !

De Service Public de Wallonie heeft een bouwvergunning toegekend voor “Mydibel Fresh”, de nieuwe productiesite van Mydibel in Moeskroen. De bouw van Mydibel Fresh kadert in Mydibel’s strategie van duurzame ontwikkeling. De nieuwe fabriek zal klaar zijn tegen de herfst van 2020 en zal voor 70 voltijdse arbeidsplaatsen zorgen.

Mydibel Fresh

Na overleg met de Stad Moeskroen, heeft de SPW op 2 juli j.l. groen licht gegeven voor de bouw van Mydibel Fresh. Deze nieuwe fabriek zal operationeel zijn tegen de herfst van 2020 en zal verse voorgebakken frieten produceren. De nieuwe productiesite wordt gebouwd naast Gramybel dat gedehydrateerde aardappelproducten (granulaten en vlokken) produceert, op de site Anne Franck straat in Moeskroen.

Voor dit project heeft Mydibel ervoor gekozen een partnership aan te gaan met de Société Régionale d’Investissement de Wallonie. Met deze investering rekent het bedrijf erop beter te kunnen inspelen op de vraag van haar huidige en toekomstige klanten die mogen blijven rekenen op kwalitatief hoogstaande producten en een uitstekende dienstverlening.

“In deze sector in volle ontwikkeling is het voor Mydibel een must om de vraag van haar klanten en hun markten te volgen. Het bedrijf heeft een familiecharter dat voorschrijft dat er blijvend moet geïnvesteerd worden in de lokale economie.”, onderlijnt Marc Van Herreweghe, de CEO van Mydibel.

Duurzame groei

"Voor de constructie van het nieuwe gebouw zal men inderdaad zoveel mogelijk beroep doen op lokale en regionale (onder)aannemers om zo een maximale toegevoegde waarde te creëren op lokaal niveau." De nieuwe fabriek zal zorgen voor 70 voltijdse jobs. De aanwerving en de opleiding van de nieuwe arbeiders en bedienden zal één van de prioriteiten zijn de komende maanden.

Mydibel blijft zich verder ontwikkelen binnen een kader van duurzaam ondernemerschap in een circulaire economie. Opnieuw wordt er een duidelijke keuze gemaakt voor een vermindering van de ecologische voetafdruk: een productieproces met respect voor het milieu, shared services en een duurzame aardappelteelt.

In Mydibel gaat niets verloren. Alle nevenstromen van het productieproces worden gerecupereerd waardoor het bedrijf in 90% van haar eigen energiebehoefte voorziet. Het digestaat van het biovergistingsproces, Myfert genaamd, wordt verwerkt tot een organische meststof die de landbouwers verspreiden op hun velden.

Bovendien is er een nauwe samenwerking gecreëerd tussen de omwonenden en het management door het opzetten van een werkgroep. Dit om te kunnen inspelen op de reacties en bezorgdheden van de buren.

Over Mydibel

In 1988 stampte Roger Mylle, met 30 jaar ervaring, een gezonde dosis werklust en zin voor avontuur, de Belgische onderneming Mydibel uit de grond. Stap voor stap droeg hij zijn passie over aan zijn zonen, Bruno en Carlo. Vandaag is Mydibel nog steeds een innoverend, 100% familiaal bedrijf dat zich toespitst op de ontwikkeling, productie en commercialisering van aardappelproducten: verse producten (frieten), diepgevroren producten (frieten en pureespecialiteiten) en gedehydrateerde producten (aardappelvlokken en –granulaten).

In 2018 verwerkte Mydibel meer dan 600.000 ton aardappelen tot afgewerkte producten. Het bedrijf telt ruim 650 werknemers en exporteert haar ruim gamma producten naar meer dan 120 landen.