Je dagelijkse portie aardappelnieuws – heet van de naald, hapklaar en boordevol essentiële info en waardevolle weetjes. Bekijk het menu, pik een lekker idee mee of laat je leiden door je zinnen en geniet. Welkom bij The Happy Potato Family!

icon-blogFactory

Circulaire economie op zijn best bij Mydibel

Liefde voor aardappelen is … zorg dragen voor de natuur. De Mydibel-familie hecht het grootste belang aan die gedachte en benoemt haar groene filosofie onder het ‘Green Factory’-label. Een van de belangrijkste stappen was de bouw van een eigen energiecentrale. Die wordt gevoed door een vergister die biogas produceert uit het zetmeelrijke afvalwater. De nevenstromen van het productieproces moeten dus niet worden afgevoerd maar worden ter plaatse verwerkt tot groene energie (elektriciteit en warmte). Mydibel draait zo voor 100% op groene energie. Dat proces levert een interessant bijproduct: een meststof « Myfert » dat wordt gebruikt om het aardappelveld opnieuw te bemesten. Op die manier is de groene cirkel rond.

Lees verder
icon-blogFactory

De heer Willy Borsus en de heer Jean-Luc Crucke op bezoek op onze nieuwe productiesite Mydibel Fresh

Willy Borsus, vicepresident van Wallonië en minister van Economie, Buitenlandse Handel, Onderzoek en Innovatie, Digitale Economie, Ruimtelijke Ordening, Landbouw, IFAPME en Competence Centres, en Jean-Luc Crucke, Waals minister van Begroting en Financiën, Sportinfrastructuur en Luchthavens, hebben op vrijdag 18 juni de nieuwe site Mydibel Fresh van de Mydibel-groep ingehuldigd.

Lees verder
icon-blogFactory

Focus op kwaliteit

Voedselveiligheid en -kwaliteit als centrale aandachtspunten

Lees verder
icon-blogFactory

Verbeteringen High Bay

Mydibel kende het afgelopen jaar een heuse groei in verkoop- en productievolumes (meer dan 10%) en ook voor de komende jaren wordt volop ingezet op groei.

Lees verder
icon-blogFactory

Van aardappel tot meststof, Mydibel haalt eruit wat erin zit!

Lees verder
icon-blogFactory

De aardappel is nog niet klaar met het onthullen van al zijn geheimen - het Peluval project

Het Peluval-project was gericht op de ontwikkeling van een natuurlijk extract te verkrijgen uit aardappelschil met een toepassing in de bescherming van aardappelgewassen.

Lees verder
icon-blogFactory

Nieuwe biogasmotoren voor 100% groene energie

Om te blijven genieten van 100% zelf geproduceerde groene energie haalde Mydibel onlangs twee nieuwe biogasmotoren in huis.

Lees verder
icon-blogFactory

Myfert, de groene meststof

Myfert, een performant, ecologisch alternatief voor de chemische varianten.

Lees verder
icon-blogFactory

Op smakelijke aardappelen staat een termijn

Is het nu korte, lange of middellange bewaring?

Lees verder
icon-blogFactory

Mydibel bouwt aan de toekomst met nieuwe fabriek

De mensen van het projectteam rond de nieuwe Mydibel-fabriek, Carlo, Simon en Dany vertellen ons meer over hun plannen.

Lees verder

Pagina's