Verrassend vegan

Het gamma van Mydibel is 100% vegetarisch, dat wist je misschien al.

Maar wist je ook dat al onze producten (met uitzondering van de aardappelpuree, waarin melk is verwerkt) vegan proof zijn?

Mydibel gebruikt bij de bereiding namelijk enkel ingrediënten van plantaardige oorsprong. Dankzij een doorgedreven screening en evaluatie van de leveranciers en de productspecificaties voldoet al het aardappellekkers – behalve de puree dus – aan de eisen die gesteld worden aan veggie en vegan producten.

 

POTATO BURGER 

Op smaak gebrachte, beetgare stukjes verse aardappel, gevormd en voorgebakken = een heerlijk krokante rösti met een authentieke aardappelsmaak, ideaal als veggieburger of als glutenvrij alternatief voor een hamburgerbroodje.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

4 volkorenbroodjes

4 Potato Burgers

40 g hummus

1 aubergine

100 g Parijse champignons

50 g tuinkers

olijfolie

peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de aubergine overlangs in schijfjes van 1 centimeter dik.

Bestrooi aan beide kanten met zout en laat 15 minuten rusten. Spoel overvloedig met water en dep droog.

Bak aan beide kanten bruin in een weinig olijfolie.

Snijd de Parijse champignons in schijfjes van 5 millimeter dik.

Bak ze kort aan in de hete olie en kruid met peper en zout.

Bak de Potato Burger krokant in frituurolie op 175 °C gedurende 3 minuten.

Leg de broodjes kort onder de grill en snijd doormidden.

Leg onderaan een spread van hummus, met daarop de Potato Burger, de schijfjes Parijse champignons, een laagje tuinkers en schijfjes aubergine.

En sluit af met de andere helft van het broodje.

 

Ziedaar de perfecte veggieburger!