Food 4 apr '16

Potato Burger

De Potato Burger: Beestig lekker!

POTATO BURGER | Op smaak gebrachte, beetgare stukjes verse aardappel, gevormd en voorgebakken. Het resultaat is een heerlijk krokante rösti met een authentieke aardappelsmaak, ideaal als veggieburger of als glutenvrij alternatief voor een hamburgerbroodje.

 

Ingrediënten voor 4 personen:
8 Potato Burgers,
4 hamburgers,
4 sneetjes smeltkaas,
8 sneetjes gebakken spek,
1 rode ui,
2 tomaten,
8 blaadjes sla (groot),
ketchup


Bereiding:
Snijd de tomaat en de rode ui in schijfj es en ontdoe de mooie, stevige, gewassen blaadjes sla van de nerven.
Bak de hamburgers in een beetje hete olie tot ze gaar zijn (zeker niet rauw vanbinnen). Bak het spek of de bacon krokant in de pan.
Bak de Potato Burgers in de frituurolie op 175 °C gedurende 3 minuten tot ze krokant zijn.
Laat samen met het spek uitlekken.
Stel nu de burger samen: onderaan de Potato Burger, daarop enkele schijfjes ui, dan de hamburger en daarna bedekken met een plak kaas en het spek. Leg daarop een schijfje tomaat, daarna de sla, werk af met een toefje ketchup en eindig met de tweede Potato Burger.