Food 1 okt '15

Oriëntaalse wilde eend met Mydibel Duchesses

Kerst, eindejaar, verjaar- en andere feestelijke dagen: met Mydibel Duchesses op je bord is de sfeer gezet.
Traditioneel? Dan heb je dit gerecht nog niet geproefd!

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

4 eendenborsten

20 g boter

zout en peper

400 g Mydibel Duchesses

VOOR DE SAUS:

1/2 teente knoflook

1 sjalot - fijngehakt

4 ml gin

300 ml kippenbouillon

1 koffielepel honing

VOOR DE GARNITUUR:

100 g peultjes - geblancheerd

100 g shiitakes (chinese paddenstoelen) - gesneden

100 g taugé

1 eetlepel verse koriander - fijngehakt

1 eetlepel gemberwortel - gesneden

1 koffielepel aardappelzetmeel

Wit van prei - in julienne gesneden

Geroosterd sesamzaad

 

Bereiding:

Bak de eendenborsten om en om in boter, neem ze uit de pan en plaats ze 10 minuten in de oven op 170 °C.

Deglaceer de pan en voeg knoflook an sjalot toe.

Blus de pan met gin (optioneel).

Voeg de kippenbouillon en de honing toe en laat even trekken.

Bak de Duchesses in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 20 minuten.

Zet in een andere pan de peultjes, paddenstoelen, taugé, gember en koriander klaar.

Zeef de bouillon over al die ingrediënten en laat even doorwarmen.

Breng op smaak met zout en peper en bind met wat aangelengd aardappelzetmeel.

Frituur de prei-julienne op 170 °C tot krokant en goudbruin.

Neem enkele voorverwarme borden, schik de garnituur erin en leg de dun getrancheerde eendenborst erop. Overgiet met saus.

Werk af met de Duchesses en garneer met de gefrituurde prei en het geroosterde sesamzaad.

 

Smakelijk!