icon-blog Factory 6 mrt '18

Myfert, de groene meststof

Mydibel vraagt veel van de natuur (2.000 ton aardappelen per dag), maar dankzij onze talrijke inspanningen kunnen we ook heel wat teruggeven aan Moeder Natuur. Met de biologische meststof Myfert biedt Mydibel een performant, ecologisch alternatief voor de chemische varianten die vandaag op de markt zijn.

Zorg voor het milieu is een van de prioriteiten van Mydibel. Vanuit die groene filosofie, die vorm krijgt onder de noemer ‘Green Factory’, installeerde Mydibel in 2006 de eerste biogasmotor om groene energie te produceren. Uit de vergisting van het zetmeelrijke aardappelafval (bv. schillen en sliffers) ontstaat biogas en digestaat. Biogas wordt omgezet in groene energie, digestaat wordt gecentrifugeerd en gekalkt waardoor een waardevolle landbouwmeststof ontstaat: Myfert.

Het product heeft een vaste vorm en is makkelijk te verdelen met een mestverspreider. Door toevoeging van lichte magnesiumkalk werkt Myfert ontsmettend en stabiliserend, en verbetert het de consistentie (droge stof) van het product.

Lees meer over de duurzame inspanningen van Mydibel in ons allereerste duurzaamheidsverslag op www.mydibel.com