icon-blog Family 4 okt '18
Happy Potato Family

Mydibel investeert verder in de Happy Potato Family

Gemotiveerde medewerkers maken het verschil bij Mydibel. Daarom blijft de groep investeren in talenten en teams, in opleidingen en nieuwe werkvormen. Lees mee hoe de Happy Potato Family groeit en bloeit, vanbinnen en vanbuiten.

1. TALENT & TRAINING

Mydibel rekruteert zijn talenten zowel binnen als buiten het bedrijf. Ons familiale karakter en onze passie zijn unieke troeven die wij graag weerspiegeld zien in de relaties tussen onze medewerkers. Daarom staan de volgende selectiecriteria met stip bovenaan:

PROACTIEF - ONDERNEMEND GEMOTIVEERD - TEAMSPIRIT

Zowel bij interne als externe rekruteringen zorgt Mydibel voor de nodige opleidingen. Zo beschikt elke collega over de kennis en vaardigheden die essentieel zijn binnen het bedrijf, nu en in de toekomst. Gezien de geautomatiseerde en geïnformatiseerde omgeving zetten wij vandaag extra in op bekwame technici en operators. Maar ook inspirerende leiders zijn een prioriteit: gedreven persoonlijkheden die het voorbeeld geven, die coachen en begeleiden, die de weg wijzen en ‘empoweren’ zodat iedereen zich optimaal kan ontwikkelen, als mens en als medewerker.

2. ZELFSTURENDE TEAMS

Mydibel zet maximaal in op zelfsturende teams om zijn groeidoelstellingen te realiseren. Een zelfsturend team focust op een hoge mate van samenwerking en op gezamenlijke verantwoordelijkheid om een taak tot een goed einde te brengen. Elk teamlid neemt een bepaalde rol en verantwoordelijkheid op zich, en het team als geheel neemt zelf beslissingen om operationele problemen op te lossen. Na een intensief selectieproces, ontwikkeld met de hulp van Peter Rosseel (professor aan de KU Leuven) en gebaseerd op leiderschaps-, persoonlijkheids- en scenariotests, zette Mydibel negen teamleads op in de afdeling aardappelspecialiteiten (productie en verpakking). Een teamlead is geen standaardleider maar eerder een coach die werkt aan de ontwikkeling van alle teamleden zodat het zelfvertrouwen groeit en iedereen gaandeweg meer verantwoordelijkheid neemt. Eens de zelfsturende teams van de afdeling specialiteiten volledig ingewerkt zijn en op punt staan, zal deze werkvorm op alle afdelingen binnen Mydibel worden geïntroduceerd.

3. MYDIBEL ACADEMY

De Mydibel Academy is een school waar we leren van elkaar. Niet één leraar voor een groep luisteraars, maar actieve leerlingen die om de beurt de organisatie van een sessie op zich nemen. Zo worden de individuele kennis en vaardigheden aangevuld met de expertise en ervaring van de andere Academy-leden. Thema’s variëren, van finance en deeleconomie tot peer-to-peer werken, en bieden altijd toegevoegde waarde voor Mydibel en zijn medewerkers.

Meerwaarde van de Mydibel Academy?

 • Biedt 1 dag per maand de mogelijkheid om bij te leren over de technologische en maatschappelijke veranderingen die een impact kunnen hebben op het dagelijkse leven en op Mydibel.
   
 • Geen standaardtraining maar een vorming op maat van Mydibel en zijn medewerkers, met een hoge relevantie voor elke deelnemer.
   
 • Hogere betrokkenheid bij de deelnemers: iedereen krijgt de vrijheid om zelf thema’s aan te brengen.
   
 • Het versterken van de interne relaties en het stimuleren van samenwerking in de groep, in de richting van zelfsturende teams.
   
 • Beter begrip van de werking en de specifieke uitdagingen van de andere departementen, waardoor ieder zijn eigen job beter kan plaatsen en invullen.

“Opleiding & groeien. Het record van vandaag is de nieuwe norm van morgen!” Marc Van Herreweghe

4. EXTENDED LEADERSHIP TEAM

Mydibel heeft de ambitie om een zelfstandig familiebedrijf te blijven. Via onze focus op selectieve markten en de verkoop van kwalitatieve en innovatieve producten met gezonde marges willen we een verschil maken voor  onze klanten. De uitdaging van vandaag? Mydibel naar een hoger niveau tillen door digitale technologieën te koppelen aan organisatorische, operationele en bedrijfsmodelinnovatie. In dat kader introduceerde Mydibel het Extended Leadership Team (ELT), een platform van diverse experts aangevuld met People en Business Leadership. Het ELT wijst Mydibel de weg op zijn transformatiereis richting Company of the Future.

Wat doet het ELT?

 • Op een gezamenlijke manier het bedrijf beheren en knopen doorhakken, samen met het directiecomité.
   
 • De strategie vertalen in concrete acties en de verantwoordelijkheid nemen om die te implementeren.
   
 • Ambassadeurs van Mydibel én acteurs van verandering zijn.
   
 • Informeren en een duidelijke boodschap communiceren aan het hele bedrijf.
   
 • Alle nodige expertise en informatie verzamelen voor een goede kennis van alle projecten.