icon-blog Family 6 mrt '18

Mydibel Challenge 2016: de wereld rond… en nog wat verder.

Op 31 december 2016 eindigde de Mydibel Challenge. Zes maanden lang gaven  alle werknemers van Mydibel het beste van zichzelf om samen een zo groot mogelijke afstand te stappen. Het vooropgestelde doel, 20.000 km, werd  ruimschoots overtroffen. Er werd maar liefst 49.514 km gestapt, ofwel ruimschoots de wereld rond, een resultaat waar we met z’n allen meer dan tevreden mee zijn. Naast het sportieve luik werd er op 2 december een infosessie gehouden rond gezonde en evenwichtige voeding.
Voedingsdiëtiste bij Energy Lab, Evelyne Coppens, gaf tekst en uitleg en haalde enkele do’s en don’ts aan waar je rekening mee moet houden bij het bereiden van je dagelijkse kost. Het uithangbord van de Mydibel Challenge zijn de 9 Ambassadeurs, werknemers van de Mydibel Groep, die gedurende 6 maanden van dichtbij werden gevolgd door het team van Energy Lab. Zij kregen elke week een aangepast trainings- en voedingsschema. Als kers op de taart namen zij op 11 december deel aan de Houffatrail, een tocht door de Belgische Ardennen van 10, 18, 26 of 50 km.

 

"Ik heb me geëngageerd en heb een voortrekkersrol kunnen spelen."

Eén van de ambassadeurs is Stefaan Vermeulen,  hoofd van de financiële en administratieve afdeling: 

Wat vind je van het initiatief dat Mydibel heeft genomen met de Mydibel Challenge?

"Ik was meteen enthousiast toen ik hoorde dat Mydibel zich engageerde om een dergelijk evenement op poten te zetten samen met Energy Lab. Regelmatig bewegen en gezond eten is belangrijk, en de Mydibel Challenge gaf me dat extra duwtje in de rug om actie te ondernemen."

Hoe verliepen de eerste testen bij Energy Lab? En de eerste contacten met de coaches? 

"De eerste testen toonden aan dat ik nog veel werk voor de boeg had. Maar dat had ik ook verwacht. De coach en de voedingsdeskundige gaven meteen een goede en professionele indruk, meteen een extra stimulans om er voor de volle 100% voor te gaan. Ze gaven me de garantie dat, indien ik me aan het schema zou houden, ik er zeker de vruchten van zou plukken. Tijdens het traject had ik wel met enkele kleine blessures af te rekenen, maar dan kreeg ik meteen een aangepast trainingsrooster."

Hoe heb je de eerste trainingsweken ervaren? En hoe heeft jouw omgeving dit  traject ervaren? 

"De eerste weken waren vrij gemakkelijk. Ik ben gestart met een ‘Start to Run’-pakket, wat mij de ruimte gaf om mijn basisconditie aan te scherpen. Mijn familie en vrien-den steunden me van meet af aan. Ik heb veel positieve reacties gekregen, zo vonden de meesten het een mooie kans die ik kreeg van mijn werkgever."

Hoe heb je de Houffatrail zelf ervaren? 

"De Houffatrail was zwaarder dan verwacht, vooral omdat het parcours zich over de Ardense heuvels, dalen en beekjes slingerde. Het was mijn doel om de trail uit te lopen, en dat is me ook gelukt!"
Blijf je na het traject nog verder sporten? En ga je bewuster om met voeding? "Ik trek nog een 2 à 3-tal keer per week mijn loopschoenen aan. Meestal loop ik 6 km, genoeg om mijn basisconditie te onderhouden. Op het vlak van voeding houd ik me in de mate van het mogelijke aan de gezonde spelregels. Ik tracht de grote dikmakers links te laten liggen, maar ik ben en blijf een levensgenieter."

Met welk gevoel kijk je terug op deze 6 maanden?

"Ik ben vooral trots dat ik me dag in dag uit 100% heb ingezet om mijn doel te bereiken. Ik ben heel tevreden dat ik me heb geëngageerd en een voortrekkersrol heb kunnen spelen voor mijn collega’s. Ik heb mijn grenzen verlegd, nu is het aan hen om hetzelfde te doen. Je krijgt niet alleen de kans om een gezondere levensstijl aan te meten, je leert je lichaam ook beter kennen."