icon-blog Family 20 okt '17

INTERVIEW Mydibel partner in Jordanië

National Trading & Distribution Co. uit Jordani. heeft alles in huis voor het huishouden, van voeding en servies tot elektrische toestellen en horecabenodigdheden. CEO Tarek Khoury dacht de friet te kennen, maar zijn mond viel pas echt open toen hij een pakje Belgische friet onder de neus kreeg geschoven – door Mydibel, natuurlijk.

 

“National Trading & Distribution Co. werd opgericht door mijn vader, Sami Khoury. Meer dan 40 jaar geleden waren wij een van de eerste bedrijven die naar China trokken om elektrische huishoudtoestellen te importeren. Stap voor stap hebben we ons assortiment uitgebreid en zijn we geëvolueerd tot de referentie die we vandaag zijn, met een totaalaanbod en een actieterrein in heel Jordaniië Intussen zijn we ook een van de grootste kaasimporteurs van het land en zijn we actief in droge, verse en diepvriesvoeding. Onlangs zijn we verhuisd naar grotere gebouwen in de buurt van de luchthaven, want intussen telt ons bedrijf al meer dan 500 medewerkers.”

“Enkele jaren geleden was ik op SIAL, een van de grootste voedingsvakbeurzen ter wereld. Op de voorlaatste dag kuierde ik wat langs de verschillende standen toen mijn buik begon te rammelen. Ineens schoof iemand een pak friet onder mijn neus. Heerlijke friet, waar ik tot de laatste hap van heb genoten. De smaak liet me niet los, en terug thuis besloot ik mij wat meer te informeren over die frieten van het Belgische Mydibel.”

“In Jordanië leerden we de friet een tiental jaar geleden kennen via diepgevroren aardappelproducten uit Egypte. Maar die zijn totaal niet te vergelijken met de producten uit Europa, en al zeker niet met de kwaliteit van de frietjes uit Belgiië Met National Trading hadden we nooit eerder friet verkocht maar toen ik dat pakje op SIAL had geproefd, wist ik meteen: die moeten we hebben!”

“Ik ben bijzonder trots om ambassadeur te zijn van de Belgische friet in Jordanië! Wij vallen hier niet alleen voor de smaak en de kwaliteit van de frieten, maar ook voor de service van Mydibel. Na 5 jaar intensief samenwerken voor de traditionele Belgische friet vraagt de markt naar meer en zien we ook opportuniteiten voor de Premium Crunch-friet en voor pureespecialiteiten. Wij zijn dus nog lang niet voldaan. Mydibel mag lekkere aardappelproducten onder onze neus blijven schuiven! (lacht)”