Food 14 feb '19

Heerlijk Mydibel Recept voor Valentijnsdag

Voorbereiding + koken: 30 min

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten voor 2 personen:

400 g Potato Hearts
1 grote lengfilet
10 plakjes chorizo
Citroensap van 1 citroen
250 ml verse room
1 wortel
1 prei
1 jalapeño
15 lepels olijfolie
1 koffielepel geconcentreerde visfumet
Zout en peper
Groene en / of rode tuinkers

Voorbereiding:

Snijd de wortel en de prei in julienne.
Blancheer ze gedurende 1 minuut in kokend water.
Koel onder koud water, zodat ze knapperig blijven.
Snijd de jalapeño in kleine blokjes en pers je citroen.
Verwijder de graten en snijd de lengfilet in 2 of 4 gelijke porties.
Verwarm uw oven voor op 210 ° C
Leg uw friteuse aan op 175 ° C
Strooi zout en peper op de lengfilets
Giet de olijfolie in een gietijzeren pan of steelpan die in de oven kan.
Laat de vis zwemmen in de olie om hem een ​​mooie kleur te geven, ongeveer 2 minuten aan elke kant van de filet.
Voeg de plakjes chorizo ​​toe aan je pan om de vis te roosteren.
Zet uw pan gedurende 5 minuten op 210 ° C in de oven.
Verwijder de lengfilets uit de pan en houd ze warm.
Giet het citroensap, de room en de lepel visfumet in de chorizo pan.
Meng alles goed en laat koken op een matig vuur gedurende 5 minuten.
Voeg blokjes jalapeño, wortel en prei aan je saus toe. Bewaar een beetje om later je bord mee te dresseren.
Laat 5 minuten zachtjes sudderen, voeg naar smaak citroen en / of zout en peper toe.
Bak ondertussen de Potato Hearts in de friteuse gedurende 3 minuten. (of in de oven, 15-20 minuten op 210 ° C)


Dresseer de borden:

Leg de lingfilet op een bedje van saus en bedek de filet opnieuw met saus.
Voeg de overgebleven groenten toe om je bord te dresseren.
Een beetje waterkers want het oog wil ook wat.
Voeg de Potato Hearts toe voor de romantische toets, op het bord waar je wil.

Het is klaar, het enige wat je hoeft te doen is genieten van dit heerlijke Valentijnsdaggerecht

Tip: voor een romantisch bord, plaats het eten op het bord met een artistieke toets.