Food 11 okt '15

De perfecte veggieburger

POTATO BURGER Op smaak gebrachte, beetgare stukjes verse aardappel, gevormd en voorgebakken. Het resultaat is een heerlijk krokante rösti met een authentieke aardappelsmaak, ideaal als veggieburger of als glutenvrij alternatief voor een hamburgerbroodje.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

4 volkorenbroodjes

4 Potato Burgers

40 g hummus

1 aubergine

100 g oesterzwammen

100 g Parijse champignons

50 g tuinkers

40 g Parmezaanse kaas - schilfers

olijfolie

peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de aubergine overlangs in schijfjes van 1 centimeter dik.

Bestrooi aan beide kanten met zout en laat 15 minuten rusten. Spoel overvloedig met water en dep droog.

Bak aan beide kanten bruin in een weinig olijfolie.

Snijd de Parijse champignons in schijfjes van 5 millimeter dik.

Bak ze samen met de oesterzwammen kort aan in de hete olie en kruid met peper en zout.

Bak de Potato Burger krokant in frituurolie op 175 °C gedurende 3 minuten.

Leg de broodjes kort onder de grill en snijd doormidden.

Leg onderaan een spread van hummus, met daarop de Potato Burger, de schijfjes oesterzwammen en Parijse champignons, een laagje tuinkers en schijfj es aubergine.

Bestrooi met parmezaanschilfers en sluit af met de andere helft van het broodje.

 

Ziedaar de perfecte veggieburger!