Food 5 apr '16

De perfecte rösti in een handomdraai

Rösti zijn specialiteiten op basis van verse, geraspte aardappel – wereldwijd geliefd bij lekkerbekken en dankzij hun veelzijdigheid alom geprezen in de professionele keuken. Maar weet jij hoe je de perfecte rösti bakt? Met dit stappenplan ben je zeker van een goudgeel en krokant resultaat.

 

  1. Haal de rösti pas net voor het bakken uit de diepvries. Ontdooide rösti zijn niet meer correct af te bakken. 
  2. Kies de bereidingswijze van jouw voorkeur: 

 

FRITEUSE
Verwarm de friteuse voor op 175 °C.
Leg de rösti in één laag in het mandje en bak
gedurende 3 tot 4 minuten.
Tip: wil je meer rösti tegelijk afb akken,
kies dan voor een aangepaste frituurmand.
Schuif de rösti in dit geval zij aan zij in de
mand en bak af zoals hierboven.

 


OVEN: professionele convectieoven
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Spreid de rösti in één laag uit op de bakplaat
en bak gedurende 15 tot 20 minuten
(draai halverwege de baktijd om) volgens
gewenste kleur en krokantheid.

 


GRILL
Leg de rösti in één laag onder een
voorverwarmde grill en bak 10 tot 15 minuten
tot de gewenste kleur en knapperigheid zijn
bereikt. Draai intussen meermaals om.

 


PAN
Verwarm de pan op een middelhoog vuur (thermostaat 4)
en voeg 1 theelepel olie toe per 200 gram product.
Leg de rösti in één laag in de pan en bak gedurende 10 tot 15 minuten,
tot de gewenste kleur en knapperigheid zijn bereikt.
Draai intussen meermaals om.

 

3. Serveer de rösti op hun best: doorwarm vanbinnen, goudgeel afgebakken vanbuiten. Smakelijk! 

 

Krokante tip, warm aanbevolen!
Onder de warmhoudlamp of in een systeem dat bovenen
onderverwarming combineert, kan je rösti, frietjes en
voorgebakken aardappelspecialiteiten ongeveer 30 minuten
warm houden zonder dat de krokante bite en de smaak
verloren gaan.