Food 3 okt '14

De perfecte kroket bakken is een kunst

Koud vanbinnen, te weinig krokant vanbuiten, opengebarsten: kroketten bakken is een kunst. Dankzij onze slimme tips bak je in een handomdraai (en zonder schudden!) de perfecte kroket.

  1. De kroketten niet ontdooien voor gebruik. Leg ze eventueel op keukenpapier om het overtollige ijs te verwijderen. Hoe minder ijs rond de kroket, hoe kleiner de kans op spatten.
  2. Verwarm de frituurolie tot 175 °C.
  3. Vul de mand met één laag kroketten (geen kroketten op elkaar leggen).
  4. Bak gedurende 3 tot 4 minuten goudgeel. Te veel kroketten tegelijk bakken of schudden met het mandje tijdens het afbakken vergroot de kans op openbarsten.
  5. Laat even uitlekken op keukenpapier...
    Et voilà: de perfecte kroket!

 

Voor je een volgende portie bakt, is het belangrijk dat de frituurolie opnieuw 175°C bereikt.

Meer over de kroketten van Mydibel